Vechtsport voor iedereen

Sportschool Muilwijk heeft in de jaren 2012-2014 samen met Geoffrey Berens Training, Coaching@ Communication deelgenomen aan het landelijk project ’sport in de buurt’ van Sportimpuls.
Aan 7 scholen in het Basisonderwijs in de wijken Dubbeldam en de Stadspolders konden we kennismakingslessen Judo, Karate en Tigers verzorgen.┬áDeze lessenreeksen maken deel uit van de interventie ‘vechtsport voor iedereen’ van het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij (NIVM).

In totaal hebben we 404 kennismakingslessen gegeven en hiermee 2416 kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar laten proeven aan judo, karate en of tigers. Zo’n 150 kinderen zijn sinds de start van het project doorgestroomd naar onze sportschool om deel te nemen aan onze reguliere lessen.

We willen de enthousiaste leraren en leerlingen van De Geert Groote, OBS Dubbeldam, De Griffioen, De Oranje Nassau, OBS de Bever, De Beatrixschool en de Julianaschool, alsmede onze partners van het NIVM en de afdeling sport van de Gemeente Dordrecht bedanken voor de fijne samenwerking!

Na deelname aan de interventies ‘Urban Judo’ en ‘Tijd voor Vechtsport’ in 2006-2010 en ‘Vechtsport voor iedereen’ in 2012-2014, zijn we voornemens in de toekomst weer gelijksoortige projecten op te starten met onze partners.

sportimpuls OBS Dubbeldam foto 1