BudoFightCamp

Nieuw bij sportschool Muilwijk: BudoFightCamp!

Vanaf maandag 21 augustus 4 keer per week op het rooster:
Maandagavond 18.00-19.00 van 10-14 jaar

Maandagavond 19.30-20.30 vanaf 15 jaar

Woensdagavond 19.00-20.00 vanaf 15 jaar

Zaterdagochtend 10.00-11.00 vanaf 15 jaar

Wat is BudoFightCamp?

Maak kennis met BudoFightCamp:  een UNIEKE groupfitnesstraining waarbij we drie onderdelen combineren: bootcamp, boksen en elementen uit de budosport.  Het is les voor iedereen die wil werken aan algemene fitheid. Wil je graag je kracht of conditie verbeteren? Gewicht verliezen of werken aan je lichaamsvorm? Zoek je een uitlaatklep na een zware werkdag of wil je gewoon lekker een uurtje bezig zijn? Ben je een wedstrijdsporter en zoek je een aanvullende training? Het kan allemaal!

Onze trainers zullen je helpen om het beste in jezelf naar boven te brengen en ze zullen je motiveren om tot het  uiterste te gaan! Uiteraard geholpen door opzwepende muziek op de achtergrond voor net dat beetje extra motivatie.

Nu spreken bootcamp en boksen nog redelijk voor zich, maar budosport? Wat moet je je daarbij voorstellen?

Budo is, simpel gezegd, een verzamelnaam voor de traditionele Japanse vechtkunsten, zoals judo, karate en jiu-jitsu. Deze sporten worden beoefend in een dojo, op een tatami, een mat. Betekent dat dat we tijdens een BudoFightCamp training dan judoworpen gaan maken of jiu-jitsu technieken gaan leren? Wees gerust, dat gaan we niet doen. Wat dan wel?

Tijdens de training maken we onder andere gebruik van bokshandschoenen, stootkussens, stootzakken en pads.  Wij leren je de basistechnieken van het (kick)boksen, maar we sparren niet in BudoFightcamp. Wil je veel dieper op de technieken ingaan of wil je wel graag sparren? Dan bieden onze kickbokslessen daar alle ruimte voor.

Naast de (kick)boks elementen kom je oefeningen tegen met verschillende fitness- en bootcampmaterialen, zoals gewichtjes en barbells, sandbags en kettlebells, maar ook oefeningen waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht. Wij helpen je bij het ontwikkelen van een goede lichaamshouding en techniek, zodat je de oefeningen veilig en efficiënt zal kunnen uitvoeren.

Het feit dat we bij BudoFightCamp trainen in een dojo, op de tatami, de (zachte) mat, opent de deur voor een heel nieuw genre aan oefeningen. Oefeningen die in een gewone fitnesszaal niet uit te voeren zijn, omdat de ondergrond dat niet toelaat. Oefeningen die naast kracht en conditie aanspraak maken op vaardigheden als snelheid, concentratie, lenigheid en evenwicht. Het is juist dit sportelement dat de training UNIEK maakt. De training wordt niet alleen intensiever, maar ook speelser en verrassender!  En wist je dat we in de budosport ook gebruik maken van materialen? Van houten zwaarden en stokken? Traditionele Kata-materialen als trainingstool? De judoband als trainingstool?  Jazeker!

Voor wie is BudoFightCamp?

Iedereen vanaf 15 jaar kan deelnemen aan onze BudoFightCamps. Man, vrouw, jong, oud. Daarbij maakt het helemaal niet uit of je een beginnende,  gevorderde of wedstrijdsporter bent. Of je wel of geen ervaring hebt met boksen/budosporten. Onze trainers hebben jarenlange ervaring op het gebied van Les Mills groepslessen, freestyle groepslessen, bootcamps, fightlessen en fitness. Zij bouwen de trainingen zo op dat iedereen op zijn/haar niveau het maximale uit de training kan halen en zijn/haar doelen ook daadwerkelijk bereikt. Daarnaast hebben de trainers ook de nodige uren gemaakt op de tatami. Van jongs af aan gepokt en gemazeld in de budosport, weten zij als geen ander op zeer creatieve wijze deze extra dimensie aan de training toe te voegen.

Spelen er medische zaken die je sportmogelijkheden beperken, dan kun je prima bij ons terecht. Onze trainers zijn medisch geschoold en kunnen in goed overleg met jou de trainingen aanpassen aan je mogelijkheden en je daarbij op een verantwoorde manier begeleiden.

Wat heb je nodig?

Lekker zittende casual sportkleding en een paar bokshandschoenen is alles wat je nodig hebt. Een judobroek, karatebroek of boksshort werkt trouwens ook prima! Kom je een proefles doen of train je heel af en toe eens een keertje mee? Dan kun je handschoenen bij ons lenen. Maar als je regelmatig lessen volgt is het hebben van je eigen bokshandschoenen wel zo prettig. Handschoenen kun je bij ons kopen.

Wie zijn wij?

Even voorstellen: Anouk Muilwijk (30) En Ines Muilwijk (25), lid van de derde generatie lesgevers van Sportschool Muilwijk.

Hoi, mijn naam is Anouk, een van de BudoFightCamp trainers van Sportschool Muilwijk en ik vertel je graag iets over mijn achtergrond. Van kleins af aan was ik, net zoals de rest van de familie overigens, al te vinden in judopak op de mat. Mijn eerste judolessen kreeg ik nog van opa Teun en vandaag de dag draag ik de 2e dan judo als ik op de mat sta.

Sport heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik zou niet zonder kunnen. Mijn jeugdjaren heb ik gevuld met eerst judowedstrijden en later ook zwemwedstrijden. Op mijn twaalfe, in 1999, deed ik voor het eerst mee aan een steples in de Sportschool. Hartstikke leuk, al wilde ik wel graag van die knalroze beenwarmers hebben. Toen ik vijftien was gaf ik mijn eerste les Aerobics voor Sportschool Muilwijk en in de vijftien jaren die volgden heb ik zo’n beetje alle groepsfitness diploma’s behaald die er zijn: Les Mills programma’s, freestyle aerobics/steps, bootcamp, spinning, fightlessen en dans. Aangevuld met fitnessdiploma’s van FitVak.

Sinds 2013 geef ik fulltime groepslessen en recent heb ik diploma’s in life & loopbaancoaching en stressmanagement behaald.

Mijn visie op lesgeven is: zoveel mensen, zoveel wensen. Ieder mens is uniek en vraagt dus om een unieke benadering. Hoe kan ik de groep als geheel door de training heen leiden en tegelijkertijd de training op elk individu afstemmen? Hoe kan ik ervoor zorgen dat een 20-jarige topsporter in voorbereiding op een kampioenschap en een 70-jarige met een kunstheup, die in dezelfde training staan, beiden de training naar hun volle tevredenheid kunnen afwerken?

Dat betekent investeren in mijn deelnemers. Wie heb ik voor me? Wat is zijn/haar doel? Wat zijn de achterliggende drijfveren (de motor) van  deze persoon? Spelen er zaken (bijv medisch) waardoor aanpassing van de training noodzakelijk is? Waar is deze persoon gevoelig voor? Op wat voor manier kan ik deze persoon het beste motiveren? Want niet alleen de doelstellingen verschillen per persoon. Ook de manier waarop we gemotiveerd raken verschilt per persoon.

Mijn lessen zijn op maandag, vrijdag en zaterdag. Misschien zien we elkaar daar?

Mijn naam is Ines Muilwijk, ook een van de trainers van BudoFightCamp. Sport is voor mij eigenlijk altijd de rode draad geweest in mijn leven. Vechtsporten via vaders kant en wedstrijdzwemmen via moeders kant. Dit heeft mij op persoonlijk vlak veel gebracht en heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Met mijn luier aan liep ik al over de judomat en toen ik iets ouder was kwam daar wedstrijdzwemmen bij. Dit heb ik jarenlang met toewijding, discipline en passie gedaan. Met wedstijdzwemmen ben ik gestopt omdat de trainingstijden niet meer te combineren waren met mijn studie, maar judo beoefen ik nog steeds. Elke week sta ik met veel enthousiasme en plezier op de tatami. Inmiddels ben ik in het bezit van mijn derde dan en ben van plan mij zeker verder te blijven ontwikkelen. Zo ga ik in september 2017 beginnen aan de judo leraren opleiding en zie ik mijzelf op de lange termijn in mijn vaders voetsporen treden binnen de judowereld.

In 2015 heb ik mijn studie geneeskunde afgerond. Na kort in het ziekenhuis gewerkt te hebben op de afdeling gynaecologie en vele kinderen ter wereld heb mogen helpen bleek dat mijn passie voor lesgeven groter was. Daarom ben ik terecht gekomen als docent op de hogeschool waar ik mijn expertise als geneeskundige kan inzetten om anderen kennis bij te brengen.

Naast mijn baan als docente heb ik ook 3 jaar ervaring als groepsfitness instructrice waar ik een verscheidenheid aan lessen geef van Les Mills, maar ook meerdere freestyle lessen. Met mijn aanstekelijke enthousiasme werken we samen hard om het beste in ieder naar boven te halen. Regelmatig gebruik ik mijn kennis van het menselijk lichaam om een stukje persoonlijke aandacht te kunnen geven.  Dus, zie ik jou op woensdag om 19.00?